|
|
|
|
| Аўтар |
Паведамленне |
Hanna
Зарэгістраваны: 16.02.2008 Паведамленні: 37
|
|
Спадарства! Збіраемся ў садок. Ці наведвае хто садок на Якубава? Ці мо проста што чуў пра яго? Сапраўды там ёсць белгрупа?!! А выхавацелька добрая?
Ці як садок на Партызанскім 85а? |
|
| Угару |
|
|
Таццяна
Зарэгістраваны: 17.09.2009 Паведамленні: 20
|
|
Які садок на Якубава Вы маеце на ўвазе? _________________
 |
|
| Угару |
|
|
Hanna
|
|
Садок №101 на Якубава 60. Праўда як я даведалася там зараз будзе толькі старэйшая выпускная група. Там набіраюць дзетак ад пачатку і вядуць да канца. Не ведаю ці ёсць сэнс прасіцца туды... |
|
| Угару |
|
|
Таццяна
Зарэгістраваны: 17.09.2009 Паведамленні: 20
|
|
Мы запісваліся ў гэты садок. Я пайшла размаўляць з загадчыцай, размаўляла з намесніцай загадчыцы. Яна мне сказала , што ў іх няма ніякай беларускамоўнай групы!!!!
Яшчэ мы хадзілі ў гэты садок на заняткі ў "Маміну школу", нас вадзілі ў ясельную групу. Там адна з выхавацеляк любіць беларускую мову і час ад часу вучыць з дзецімі вершыкі на мове роднай.
Можа такія там беларускамоўныя групы???!!! _________________
 |
|
| Угару |
|
|
Hanna
|
|
Калі, я тэлефанавала, то мне сказалі, што група рэальная. Але ж хто іх ведае. Па ўзросце мы не падыходзім. Вось і запісаліся ў 202 садок на Партызанскім. Там 2 групы для 3-4 і 5-6 гадоў. Будзем хадзіць з восені. Нас запэўнілі, што і заняткі і размовы выхавацелька ажыццяўляе па-беларуску. Няўжо кіраўніцтва можа падманваць? Гэта ж высветліцца вельмі проста і хутка... |
|
| Угару |
|
|
Kryscina
Свой чалавек

Зарэгістраваны: 23.03.2006 Паведамленні: 5646 Адкуль: Miensk
|
|
| Hanna пісаў(-ла): |
| Няўжо кіраўніцтва можа падманваць? |
| Угару |
|
|
Hanna
|
|
Kryscina, я выклікала ў вас столькі эмоцый. То вы мяркуеце, у азначаных садках не існуе белгруп? І сайт dzietki.org тады таксама ўводзіць у зман?... Дарэчы тэлефоны пададзены на сайце несапраўдныя. |
|
| Угару |
|
|
Black aspid
Вельмі актыўны ўдзельнік
Зарэгістраваны: 05.04.2009 Паведамленні: 543
|
|
Hanna, тады просімо выкласці сапраўдныя тэлефоны |
|
| Угару |
|
|
Kryscina
Свой чалавек

Зарэгістраваны: 23.03.2006 Паведамленні: 5646 Адкуль: Miensk
|
|
Hanna, На сайце інфармацыя як раз ад кіраўніцтва садкоў і раённых аддзелаў адукацыі. Я асабіста ў свой час аб'ехала іх усе і праверыла. Але спіс складаўся на той момант, калі я шукала садок для свайго дзіцяці (5 год таму). Існаванне беларускіх груп у многіх садках трымаецца на працы аднаго выхавацеля і згодзе канкрэтных бацькоў. Штогод сітуацыя мяняецца. Аддзелам адукацыі невыгодна выкрэсліваць садок з ліку беларускіх, і загадчыцам невыгодна паведамляць, што праца па-беларуску ўжо не вядзецца. Таму часам статус намінальна захоўваецца, а ніхто акрамя загадчыцы пра яго не ведае. Тым больш калі статус трымаўся на 1 групе. Нават у нашым цалкам беларускім 187 садку, дзе беларускамоўнасць на ўсіх узроўнях прапісаная ў Статуце, штогод наймалі персанал "забываючы" паведаміць яму пра адмысловы статус садка. І няні, вартаўнікі, медсёстры і фізрукі даведваліся пра гэта ад бацькоў.
Тэлефоны спраўджваліся гады 4 таму, маглі і састарэць. Звычайна, калі нехта заўважае памылку ці змену сітуацыі, паведамляе пра гэта, і мы мяняем інфармацыю.
Суср'ёзна, а Вы лічыце начальства па вызначэнні крышталёва чэсным? _________________
Хто хоча зрушыць свет, хай пасуне сябе. Сакрат |
|
| Угару |
|
|
Hanna
|
|
Kryscina, не лічу начальства як "род" ці так бы мовіць гэтую "катэгорыю людзей па вызначэнні крышталёва чэсным. Ішла гаворка пра канкрэтных загадчыц, з якімі была гутарка. У 202 мы размаўлялі з выконваючай абавязкі разам з мужам. І калі ўдакладнялі, пэўныя моманты, то нам сказалі, што выхавацелька акурат набірае гэтую групу, што ўсё будзе па-беларуску, што нехта будзе ездзіць нават з Чыжоўкі. Я ведаю, што існуюць фіктыўныя групы. Адна такая ёсць у садку побач з Гіппа на Ракасоўскага. З садка ў аддзел адукацыі накіроўваюць справаздачы пра жыццё і дзейнасць неіснуючай групы, пішуць справаздачы па-беларуску.
Дзякуй вам за сабраную інфармацыю. Ёю кіруючыся і выбіралі садок. Вось тэлефоны 101 садок- 220-88-41, 202садок - 295-12-92.
А што ніхто са спадарства не аддаваў дзетак у 202? |
|
| Угару |
|
|
|