Weranika, мы патрапілі легка(хоць і жывем не побач,хоць і,сапраўды, там чэргі ў садок),бо мы беларускамоўная сям'я,такім яны не адмаўляюць.Адзінае,што я размаўляла з загадчыцай(дарэчы,яна рускамоўнае,але хай гэта цябе не пужае) і настойвала,каб нам гарантавалі бел.мову,бо возім здалек,бо які сэнс тады.
Адна выхавацелька добра ў нашай групе размаўляе,праўда,з бацькамі,якія звяртаюцца да яе па-руску размаўляе адпаведна.Другая -муж пачуў,што размаўляе то па-руску,то па-беларуску,ен з ей паразмаўляў

,дый і ў яе,аказваецца,цудоўная мова,яна дарэчы- студэнтка лінгвістычнага,спадзяюся,што дамовімся з ей наконт ангельскай мовы для дзетак.
Што там добрага?Падаецца звычайны садок,падабаецца што есць басэйн(праўда,Янка практычна ў яго не хадзіў,бо баіцца вады

)Ноконт гурткоў не высвятлялі,але мы яшчэ праходзім перыяд адаптацыі,таму часта хварэем,калі пачнем стала хадзіць тады і будзем высвятляць.
Акіма не водзім яшчэ,але хутчэй за ўсе пойдзем сюды,плануем у тры,ці нават пазней.Я думаю,што лепей пад'ехаць і іспалком усе ж і запісацца.
У некіх каментарах чытала,што яслі там рускамоўныя і бяруць толькі сваіх,так што калі вы плануеце ў яслі,то павысвятляй сама-што і як.
Цыдулкай высылаю свой тэлефон