|
|
|
|
| Аўтар |
Паведамленне |
adelka
Актыўны ўдзельнік

Зарэгістраваны: 16.05.2006 Паведамленні: 72 Адкуль: Miensk
|
|
Шаноўныя бацькі!
Есьць 3 вакантныя месцы (набрана 17 чалавек) у створанай беларускамоўнай групе для дзяцей 3-4 год у ДС №570 (вул.Чайлыткі, 8, мікрараён Сухарава).
Тэрмін звароту - па жнівень 2009 г.
Запіс і дадатковая інфармацыя пра сад і групу па тэл. (8029)395 73 99 Дар’я
Распаўсюд інфармацыі сярод дзетак вітаецца. _________________

Апошні раз рэдагавалася: adelka (20.04.09 11:27), усяго рэдагавалася 3 раз(ы) |
|
| Угару |
|
|
Kryscina
Свой чалавек

Зарэгістраваны: 23.03.2006 Паведамленні: 5646 Адкуль: Miensk
|
|
adelka, чамусьці гэтая ініцыятыва ўнушае ўпэўненасць у паспяховасці (у адрозненне ад папярэдняй спробы зарганізаваць групу ў вашым раёне).
З досведу раю паралельна шукаць педагогаў (музыка, фізкультура, псіхолаг), закупаць метадычную літаратуру. Можам зрабіць дошку абвестак на Ялінцы і даць там інфармацыю пра існуючыя садкі і вашую ініцыятыву, каб народ на месцы запісваўся, бо ёсць шмат сем'яў, якія да беларускасці з дзеткамі далучаюцца раз на год - на Ялінцы. _________________
Хто хоча зрушыць свет, хай пасуне сябе. Сакрат |
|
| Угару |
|
|
adelka
Актыўны ўдзельнік

|
|
| Kryscina пісаў(-ла): |
adelka, чамусьці гэтая ініцыятыва ўнушае ўпэўненасць у паспяховасці (у адрозненне ад папярэдняй спробы зарганізаваць групу ў вашым раёне).
З досведу раю паралельна шукаць педагогаў (музыка, фізкультура, псіхолаг), закупаць метадычную літаратуру. Можам зрабіць дошку абвестак на Ялінцы і даць там інфармацыю пра існуючыя садкі і вашую ініцыятыву, каб народ на месцы запісваўся, бо ёсць шмат сем'яў, якія да беларускасці з дзеткамі далучаюцца раз на год - на Ялінцы. |
Kryscina, дзякуй за параду. я ўсе ж ткі пакуль 15 чалавек не назьбіраю, кнігі ігд. набываць не буду. а што значыць "шукаць" настаўнікаў фіз-ры, музыкі ігд. якім чынам і як мне іх "уладкоўваць" там на працу?
пра Ялінку цудоўная ідэя. Я, можа нават раздрукую персанальныя абвесткі наконт садку накшталт візітовак - каб мая інфармацыя засталася ў зваротнага боку.
Дарэчы, апдэйт - нас ужо 4. Шукаюцца 11 бацькоў  _________________
 |
|
| Угару |
|
|
Kryscina
Свой чалавек

Зарэгістраваны: 23.03.2006 Паведамленні: 5646 Адкуль: Miensk
|
|
adelka,
| Выцемка: |
я ўсе ж ткі пакуль 15 чалавек не назьбіраю, кнігі ігд. набываць не буду
|
Ёсць сумнеў у поспеху? Усё атрымаецца! І ўсе праблемы зваляцца разам і востра, ды яшчэ адаптацыя-хваробы-нечаканасці.
Дарэчы, 15 чалавек назбіраць - цудоўна. Але ж у стварэнні групы не мусяць адмовіць, нават калі вас будзе 10. А лепш за ўсё назбіраць 25, бо праз месяц іх застанецца 20, а праз год 15 - тэндэнцыя, аднак . Візітовачкі - класная фішка. Нават калі самі не скарыстаюцца, то могуць знаёмым перадаць.
Развага з практыкі - у садку мусіць быць яшчэ нейкая разынка акрамя беларускасці (добрыя педагогі, цацкі, ежа, пляцоўкі ці нешта яшчэ), бо нашыя людзі пачухаюць патыліцу, ды ў апошні момант пойдуць у бліжэйшы, пераконваючы сябе, што гэта - часова.
Педагогаў на працу самастойна ўладкоўваць не трэба, але хай будз кантактная база жадаючых. Як толькі спатрэбіцца - звернецеся.
Можна абвестку ў беларускай гімназіі павесіць - можа ў кагосці малодшыя дзеці неўзабаве садаўскага веку дасягнуць, а беларускасці яны ўжо дзякуючы старэйшым гімназістам перасталі баяцца _________________
Хто хоча зрушыць свет, хай пасуне сябе. Сакрат |
|
| Угару |
|
|
adelka
Актыўны ўдзельнік

|
|
| Выцемка: |
Дарэчы, 15 чалавек назбіраць - цудоўна. Але ж у стварэнні групы не мусяць адмовіць, нават калі вас будзе 10. А лепш за ўсё назбіраць 25, бо праз месяц іх застанецца 20, а праз год 15 - тэндэнцыя, аднак . Візітовачкі - класная фішка. Нават калі самі не скарыстаюцца, то могуць знаёмым перадаць.
Развага з практыкі - у садку мусіць быць яшчэ нейкая разынка акрамя беларускасці (добрыя педагогі, цацкі, ежа, пляцоўкі ці нешта яшчэ), бо нашыя людзі пачухаюць патыліцу, ды ў апошні момант пойдуць у бліжэйшы, пераконваючы сябе, што гэта - часова.
Педагогаў на працу самастойна ўладкоўваць не трэба, але хай будз кантактная база жадаючых. Як толькі спатрэбіцца - звернецеся.
Можна абвестку ў беларускай гімназіі павесіць - можа ў кагосці малодшыя дзеці неўзабаве садаўскага веку дасягнуць, а беларускасці яны ўжо дзякуючы старэйшым гімназістам перасталі баяцца
|
Сумневаў няма, але я не думаю, што набыцьце кніг на дадзеным этапе сапраўды так неабходна
У мяне есьць афіцыйны адказ з выканкаму - не меньш за 15 (я так разумею на момант стварэньня групы), а адмовіць у стварэньні ня могуць, могуць адмовіць у мове навучаньня (нават па прычыне адсутнасьці кадраў). Я нават не ўяўляю як можна шукаць педагогаў, і хто ў наш час захоча кудысьці ўладкоўвацца-пераўладковацца. Увогуле, "разынку" садка я стварыць, нажаль не магу. І я не магу ЗАРАЗ абяцаць, што мы ў нейкі канкрэтны сад 100% пададзім заявы. Я магу пакуль абіраць садок. Але галоўны чыньнік- наяўнасьць сапраўднага педагога, які з жаданьнем гэта будзе рабіць.
Пра візітоўку мы нават думаем зрабіць каля 1000 і раскідаць па скрынках суседніх дамоў рэшту). Пра аб'яву ў гімназіі - добрая ідэя. А дзе ў нас есьць - я ведаю толькі Кунцаўшчыну і 26 гкаледж на камуністычнай (а ў школе трэба дамаўляцца каб павесіць абвестку?)
яшчэ павесім на ТБМ і на БНФ.
Дарэчы, АПДЭЙТ! Нас ужо 5 Для мінімума засталося 10. _________________
 |
|
| Угару |
|
|
adelka
Актыўны ўдзельнік

|
|
Апдэйт.
ужо 6  Давайце ішшо)) _________________
 |
|
| Угару |
|
|
adelka
Актыўны ўдзельнік

|
|
Ужо 8. Далучаемся  _________________
 |
|
| Угару |
|
|
adelka
Актыўны ўдзельнік

|
|
Нас 10. Мяркую, будзем наіраць 20 чалавек каб стварыць рознаўзроставую групу (патрабаваньні выканкама для такіх груп - 20). Далучаемся і распавядаем сябрам!  _________________
 |
|
| Угару |
|
|
Alina
Свой чалавек

Зарэгістраваны: 06.04.2006 Паведамленні: 3225 Адкуль: Менск, Даўгабродская
|
|
adelka,
а па-мойму, у рознаўзроставай групе ня можа быць больш за 15 чалавек... _________________
|
|
adelka
Актыўны ўдзельнік

|
|
адказ з выканкаму сьведчыць аб іншым - для аднаўзроставай 15, для рознаўзроставай 20. _________________
 |
|
| Угару |
|
|
Alenka
Свой чалавек

Зарэгістраваны: 28.04.2006 Паведамленні: 1826 Адкуль: Менск
|
|
adelka, дзіўна гэта. У такім дакумэнце, як "Постановление Министерства образования Республики Беларусь 09.11.2004 № 66 ПОЛОЖЕНИЕ об учреждении, обеспечивающем получение дошкольного образования", гаворыцца пра 12 дзяцей як пра "напаўняльнасьць групы" менавіта для рознаўзроставай групы 3-6 гадоў!
У Горадні стваралі групку, калі было 13 дзетак http://s13.ru/archives/2790
У рознаўзроставай групцы дзетак павінна быць МЕНШ, чым у аднаўзроставай, бо зь дзецьмі розных узростаў працаваць нашмат складаней. _________________
 |
|
| Угару |
|
|
adelka
Актыўны ўдзельнік

|
|
Alenka, пачытала, дзякуй. зараз накатаю ліст у выканкам  _________________
 |
|
| Угару |
|
|
julcik
Адміністратарка

Зарэгістраваны: 14.03.2006 Паведамленні: 6335
|
|
| Угару |
|
|
adelka
Актыўны ўдзельнік

|
|
да яны мяне і так там ведаюць) я ж люблю скаргі катаць - проф.дэфармацыя, гыгы  _________________
 |
|
| Угару |
|
|
julcik
Адміністратарка

Зарэгістраваны: 14.03.2006 Паведамленні: 6335
|
|
| Угару |
|